Evinizi temizlerken hayvan alerjenlerini nasıl engelleyeceğinizi öğrenmek için yazımıza buyurun:

Hayvan alerjileri sorunuyla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Maalesef hipo-alerjik kedilerin ve köpeklerin olmadığını biliyoruz.  Bu yüzden küçük dostlarımız ile yaşarken olası alerji problemlerini önceden düşünerek buna göre önlem almakta fayda vardır.

Alerjenler çoğu insanlar için zararsız olabilir ancak alerji sorunları yaşayanların bağışıklık sisteminde aşırı reaksiyonlar gösterebilir.

Genel inanışın aksine alerjenlerin asıl kaynağı hayvan tüyleri değil hayvan salyası içinde bulunan proteinler ve deri kalıntılarıdır. Hayvan tüyleri, polen ve toz akarları gibi çevrede bulunan diğer alerjenleri toplayarak rahatsızlık verir.

Bu alerjenler evcil hayvanınızın tüylerini fırçalarken ve kaliteli filtreleme sistemine sahip olmayan bir elektrikli süpürge ile süpürüldüğünde evinizdeki havaya karışırlar.

Hava yoluyla dolaşmaya başladıklarında havada aylarca asılı kalabilirler.

Genellikle alerjik belirtileri evcil hayvanlarla temasımızdan kısa süre sonra görünmeye başlar ve havada asılı kaldığından mobilyalar ve kıyafetler üzerinde bir süre devam eder.

Evcil hayvanların yakınında burun akıntısı ve burun tıkanıklığı veya göz sulanması yaşayanların alerjisi bulunmaktadır. Bazı durumlarda kaşıntı, nefes alma güçlüğü hatta astım sorunu ile de karşılaşılmaktadır.

Doktorunuz bir alerji testi yaptırmanızı isteyebilir ve daha detaylı bir teşhis için bağışıklık uzmanı doktornuz ile küçük dostunuzdan ayrılmadan bu belirtileri nasıl kontrol altına alabileceğiniz hakkında görüşebilirsiniz.

Doktorunuz tarafından belirlenen tedavi, alerjenler ile temasınızda alerjik reaksiyonlardan nasıl kaçınacağınız konusunda size yardımcı olacaktır.

  • Evcil hayvanlarınızı yatak odasından ve koltuklardan uzak tutun.
  • Alerjenlere ev sahipliği yapabilecek halıları ve kilimleri kaldırın.
  • Alerji sahibi olmayan birinden haftada bir evin dışında hayvanlarınızı fırçalamasını isteyebilirsiniz.
  • Yatak çarşaflarınızı sık sık değiştirin ve hipo-alerjik yorgan ve yastık kullanmaya çalışın.
  • Evcil hayvanlarınızı öpmeyin ve sarılmayın. Elledikten sonra gözlerinizle temasından kaçının.
  • Sadece alerjenleri temizleyen HEPA filtreleri elektrikli süpürgeleri kullanın.
  • Hayvanlarla uzun temastan sonra kıyafetlerinizi değiştirin.
  • HEPA filtreye sahip bir hava temizleyicisini günde en az 4 saat çalıştırın, havadaki alerjenleri yok etmeye faydası olacaktır. Ancak yüzey üzerindeki kalan toz akarlarını temizlemek için elektrikli süpürge kullanmanız gerekecektir.
  • Elektrikli süpürmeye başlamadan önce yıkanabilir tüm yüzeyleri alerjenlerden arındırmak için buhar ile temizleyin.

 

Temizleme esnasında HEPA filtreye veya su filtresine sahip cihazlar alerjenleri tutarak tekrar havaya karışmasını engeller. Boşaltılması esnasında da tozlar suyun ağırlığı ile etrafa saçılmadan atılabilmektedir.

İngiliz Alerji Derneği, Vaporetto Lecoaspira ve Forzaspira Lecologico modellerinin alerjenleri etkili şekilde yok ettiğini onaylamaktadır.