Köpekğinizle huzur içinde tatile çıkmak için birkaç basit numara sizi bekliyor.
Bu, tüm yıl boyunca uzun zamandır beklenen an: her şeyden uzaklaşın ve havanızı değiştirin. Deniz ya da dağ fark etmez. Önemli olan, aylarca ve aylarca süren çalışma ve yoğun hayatın ardından kendinizi tamamen hak edilmiş bir dinlenmeye adamaktır.
Ancak bu dönemde dört ayaklı arkadaşınızı da unutmamaya özen gösterin. Köpeğinizle tatile çıkmak, her şey en ince ayrıntısına kadar organize edilirse, stresten kaçınmak ve keyifli anları rahatsız edici durumlara dönüştürmemekk için bazı önlemler alınırsa eğlenceli ve keyifli olacaktır.
Her şeyden önce, köpeği strese sokmamak önemlidir. Hayvan çevresel bir değişikliğe uğradığında stresli bir durum ortaya çıkar: bu nedenle yolculuk bile içinde rahatsızlığa neden olabilir. Bu nedenle mümkünse küçük yaştan itibaren kısa süreli de olsa sık seyahat etmeye alıştırmak gerekir. Köpeğinizi giderek daha uzun yolculuklara alıştırmak, bu olağanüstü değişiklikleri zorluk ve rahatsızlıkla yaşamamasına yardımcı olacaktır. Günlük rutindeki değişiklikten kaynaklanabilecek sorunlar oldukça fazladır: Bu nedenle tatilde bile yemek ve yürüyüş saatlerine uymaya çalışmak gerekir. Bu şekilde ona daha büyük bir güvenlik duygusu aşılanır. Ayrıca en sevdiği oyunlar ve atıştırmalıklar olmazsa olmaz!
Köpeğinizle stressiz bir tatil geçirmeniz için 5 basit ipucu:
- Çok fazla yatıştırıcı uygulamayın: uyuşukluk yaratır, dilin açıkta kalmaması ve bunun sonucunda tükürüğün buharlaşması ile köpeğin termoregülasyonu nedeniyle sıcak çarpması riski vardır.
- Yolculuk sırasındaki duraklar, sıcak asfaltta değil, tercihen yeşil bir alanda sık sık yapılmalıdır.
- Dört ayaklı arkadaşınız az ama çok sık su içmelidir.
- Günün en sıcak saatlerinde güneşe uzun süre maruz kalmaktan kaçının.
- Yemek yemiyorsa onu zorlamayın: yemek vücut ısısını arttırır.
Köpekle tatil öncesi, sırası ve sonrasında ne yapılmalı?
Ayrılmadan önce, tüm aşıların güncel olduğundan emin olmak için veterinere bir kontrol ziyareti yapmak iyi bir fikirdir. Ayrıca, köpeğiniz düzenli olarak ilaç alıyorsa, tüm tatil için yeterli miktarda ilaç aldığınızdan emin olun.
Onun için de bir kimlik belgesi olan Evcil Hayvan Pasaportu ile seyahat etmesi zorunludur. Ayrıca, seçilen varış yeri yurt dışındaysa, evcil hayvanların girişinde herhangi bir özel kısıtlama olup olmadığını kontrol etmek her zaman iyi bir noktadır.
Herhangi bir ihtimal ile başa çıkmak için, üzerinde tıbbi geçmiş ve aşıların belirtildiği sağlık kartını her zaman yanınızda taşımanız tavsiye edilir.
Köpeğini sahibinden daha iyi kim tanır? Köpeğinizin araba ile seyahat etmeyi sevip sevmediğini veya bundan korktuğunu bilirsiniz. Arabayla yolculuğa tahammül edemeyen hayvanlarda rahatsızlık yaratmamak için bunlara alışmak önemlidir: Kısa yolculuklarla başlayıp yavaş yavaş uzatmak onları sakinleştirmeye yardımcı olur.
Her araç için yalnızca bir köpeğin taşınmasına izin verildiğini herkes bilmez: hayvan bagajda veya arka koltukta seyahat edebilir ve emniyet kemerleri uygun koşum takımıyla bağlanarak emniyete alınmalıdır; boyutuna bağlı olarak, bir evcil hayvan taşıyıcısının içinde veya bir bölme ağı ile ayrılmış olması daha da iyidir.
Özellikle uzun yolculuklarda köpeğin işini yapmasına izin vermek ve arabada biriken enerjiyi dışarı atmak için sık sık durmak şarttır. Sadık arkadaşınızı susuz bırakmamayı unutmayın: gereken su miktarı hayvanın büyüklüğüne, sıcaklığına ve aktivite düzeyine bağlıdır; genel olarak, her köpek vücut ağırlığının her bir kilosu için yaklaşık 40 ml sıvı almalıdır.
Köpeği arabada asla yalnız bırakmamaya dikkat edin: yolcu kabininin içindeki sıcaklık her zaman daha yüksektir ve çok hızlı yükselir. Bu onun için kötü olabilir.
Son olarak arabada birikecek tüyleri düşünmeden tatilin tadını çıkarmak şart! Tatilden geri dönerken, torbasız elektrikli süpürge aracınızın iç mekanının parlamasına yardımcı olacaktır: ister elektrikli süpürge ister şarjlı el süpürgeye dönüştürülebilen elektrikli süpürge olsun arabadaki tüyler temizlenecektir.
Dört ayaklı dostunuzla iyi tatiller!